Hoe maak je een nieuw abonnement aan in Parkres?

Bekijk het antwoord op de vraag "Hoe maak je een nieuw abonnement aan in Parkres?" in deze video:

Hoe maak je een abonnement aan nieuw

Of lees hier het antwoord:

Een nieuw abonnement aanmaken kan op twee manieren.

Manier 1: via abonnementen
Ga naar Abonnementen → Abonnementen. Je krijgt dan een lijst te zien met alle abonnementen die al voor jouw organisatie zijn aangemaakt. Om een nieuw abonnement toe te voegen, klik rechtsboven op Abonnement toevoegen. Gebruik je deze manier? Klik dan hier om te lezen hoe het abonnement verder moet worden aangemaakt.

Screenshot 2020-04-14 at 11.26.05

Screenshot 2020-04-14 at 11.27.12

Manier 2: via een bedrijf
In het scherm van een bedrijf kunnen direct een of meerdere abonnementen aangemaakt worden.

Klik boven in de balk op Relaties → Bedrijven en zoek in de zoekbalk het bedrijf op waarvoor je een abonnement wil aanmaken. Klik vervolgens op het tandwieltje aan de rechterkant en klik op Bewerken.

relaties-bedrijven

Screenshot 2020-04-14 at 13.26.16

In het scherm dat volgt zie je de informatie van het bedrijf. In het blok Abonnementen (aan de rechterkant), zie je de abonnementen staan die al zijn aangemaakt voor dit bedrijf. Klik rechtsboven op Toevoegen om een nieuw abonnement voor dit bedrijf aan te maken.

abonnement toevoegen

Vul in het volgende scherm in: van welk bedrijf het abonnement is, de naam van het abonnement, hoeveel parkeervakken het abonnement moet hebben, welk (sub)-bedrijf gebruik kan maken van het abonnement, op welke locatie het abonnement geldig is en wat de startdatum van het abonnement is.  Bij Tijden basistemplate hoef je niets aan te klikken. Klik vervolgens rechtsboven op Opslaan

Screenshot 2020-04-15 at 14.52.31

Vervolgens verschijnt er een scherm waarin het abonnement verder kan worden ingericht. De gegevens die je in het vorige scherm hebt ingevuld staan in dit scherm al ingevuld. Hier volgt een uitleg van de instellingen onder Abonnementsinformatie:

• Einddatum: Je kunt eventueel een einddatum invoeren. Deze kan worden leeggelaten wanneer het abonnement geen einddatum heeft.
  • Alleen tonen bij bezettingspercentage boven: Staat standaard op 0 (nul), hoef je niets aan te veranderen.
  • Laat extern zien: Staat standaard aangevinkt, hoef je niets aan te veranderen.
  • Voor gasten: Selecteer dit vakje wanneer dit abonnement geschikt is om ook reserveringen voor gasten aan te maken.
  • Sta poorten openen toe: Vink dit vakje aan wanneer er de mogelijkheid moet zijn om handmatig een gebruiker/bezoeker binnen te laten.
  • Anti-passback inschakelen bij binnenrijden: Hier kun je de anti-passback aan of uit zetten voor de ingang. Lees hier meer over anti-passback.
  • Anti-passback inschakelen bij buitenrijden: Hier kun je de anti-passback aan of uit zetten voor de uitgang. Lees hier meer over anti-passback.
  • Blokkeer ad-hoc toegang: Selecteer dit vakje wanneer dit abonnement alleen gebruikt kan worden door gebruikers die vooraf een reservering hebben gemaakt. Hoeft een gebruiker geen reservering te hebben gemaakt om binnen te mogen? Dan laat je deze leeg.
  • Dagelijks opschonen: Wanneer je dit vakje aanvinkt en een tijd invult bij Volgende opschoning om dan worden alle openstaande reserveringen op dit abonnement automatisch gesloten op de ingestelde tijd.

Heb je in bovenstaande opties en aanpassing gedaan? Klik dan rechtsboven op Opslaan voor je verder gaat met de volgende blokken.

Bij het blok Abonnementbedrijven staat het bedrijf dat je in het vorige scherm hebt ingevoerd. Door op Bedrijf aan abonnement toevoegen te klikken kun je eventueel meerdere bedrijven toevoegen.

Bij het blok Abonnementslocaties staat de locatie die je in het vorige scherm hebt ingevoerd. Door op Abonnementslocatie toevoegen te klikken kun je eventueel meerdere locaties toevoegen.

Bij het blok Abonnementsinstellingen staat het aantal parkeervakken dat je bij het vorige scherm hebt ingevoerd. Wil je het aantal parkeervakken aanpassen? Klik dan op Abonnementsinstelling toevoegen om een nieuw aantal in te voeren.

Bij het blok Groepscodes staat niets ingevuld. Je kunt een groepscode aanmaken voor evenementen. Hoe dit werkt kun je hier lezen.

Screenshot 2020-04-15 at 14.48.02

Wanneer je verder naar beneden scrollt kom je bij het blok Abonnementscheduler hier vul de de dagen/tijden in dat het abonnement geldig moet zijn. Je kunt met de knoppen (alles leegmaken, alle dagen, kantoordagen, kantooruren en niet kantooruren) al een snelle invulling maken door erop te klikken. Wil je andere tijden invullen dan kan dit door in de scheduler op de juiste dag/tijd te klikken, vast te houden en te slepen tot je een blauwe balk ziet verschijnen. Kloppen de dagen/tijden die je hebt ingevuld? Scroll helemaal naar boven en klik rechtsboven op Opslaan. Het abonnement is dan helemaal aangemaakt.

Screenshot 2020-04-14 at 11.35.55