Hoe voeg je een kenteken toe aan een gebruiker / hoe pas je een kenteken aan?

Bekijk het antwoord op de vraag "Hoe voeg je een kenteken toe aan een gebruiker / hoe pas je een kenteken aan?" in deze video:

Hoe koppel je een kenteken aan een gebruiker?

Of lees hier het antwoord:

Om een kenteken aan een gebruiker toe te voegen, of het bestaande kenteken van een gebruiker aan te passen kun je deze stappen volgen.

Ga naar Medewerkers → Gebruikers en zoek via de zoekbalk de desbetreffende persoon op.

medewerkers-gebruikers-1

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de persoon en klik op Voertuigen weergeven.

Screenshot 2020-04-16 at 13.36.32

In het volgende scherm zie je de eventuele voertuigen die al aan deze gebruiker zijn gekoppeld. (In het onderstaande voorbeeld zie je dat er aan deze gebruiker nog geen voertuigen zijn gekoppeld). Om een nieuw voertuig te koppelen klik je rechtsboven op Voertuig toevoegen

Screenshot 2020-04-16 at 13.37.18

Er komt een pop-up scherm tevoorschijn waarin je informatie over het voertuig kunt invullen. Alleen het Kenteken veld is verplicht. Het kenteken kan zonder streepjes (-) ertussen worden ingevuld (voorbeeld: 12ABC3). De invoervelden Merk, Model, Bouwjaar, Kleur en de vinkjes bij Is hoofdvoertuig en Bedrijfswagen kunnen worden ingevuld maar zijn niet verplicht.

Is alles naar wens ingevuld, klik dan onderaan op Opslaan.

Screenshot 2020-04-16 at 13.38.26

Het voertuig (met kenteken) dat je net hebt toegevoegd staat nu in het scherm met de voertuigen. Wil je het kenteken aanpassen, klik dan met de rechtermuisknop op het voertuig, klik op Bewerken en hetzelfde pop-up scherm als hierboven zal tevoorschijn komen. Voer in dit scherm de verandering door en klik onderaan op Opslaan.

Screenshot 2020-04-16 at 13.39.47