Wat is anti-passback en hoe schakel je dit in?

Wat is anti-passback

Anti-passback (APB) is een functionaliteit die voorkomt dat een abonneehouder een tweede keer kan inrijden zonder eerst het terrein verlaten te hebben (en daarmee in potentie een pasje doorgeeft aan de parkeerder achter hem, “pass back”). Ook op de uitgang is het instellen van APB mogelijk. Een abonneehouder kan dan het terrein alleen verlaten als er vooraf een ingaande parkeerbeweging is geregistreerd in Parkres.

Dus, zodra de anti-passback ingeschakeld staat betekent dit voor abonneehouders dat ze:

1. NIET IN mogen rijden wanneer er WEL een parkeeractie open staat.
  2. NIET UIT mogen rijden wanneer er GEEN parkeeractie open staat.

De anti-passback is op drie niveaus in te stellen, waarin een hiërarchie aanwezig is:

Locatie → Abonnement → gebruiker

Standaard zal zowel bij een abonnement als bij een gebruiker de APB staan op ‘Overnemen’. Dit betekent dat er op het terrein een algehele instelling gedaan kan worden, welke dan geldend is voor alle abonnementen en gebruikers op deze locatie. Uitzonderingen kunnen vervolgens per abonnement of gebruiker ingesteld worden.

Hoe schakel je anti-passback in

Op locatieniveau

Bekijk het antwoord op de vraag "Wat is anti-passback en hoe schakel je anti-passback in op locatieniveau?" in deze video:

APB negeren locatieniveau-1

Of lees hier het antwoord:

Ga naar Parkeerlocaties → Parkeerlocaties.

Screenshot 2020-04-29 at 10.54.28

Zoek de locatie op waarbij je de anti-passback wil aanpassen, klik rechts op het tandwiel icoontje en vervolgens op Bewerken.

Screenshot 2020-04-29 at 10.57.40

Je ziet nu een pagina met alle instellingen voor deze parkeerlocatie. In het blok Anti-passback kun je de vinkjes voor binnen- en buitenrijden aan en uit zetten. Wanneer het vinkje aan staat is de anti-passback ingeschakeld. Heb je wijzingen doorgevoerd, klik dan rechtsbovenin het scherm op Opslaan.

Screenshot 2020-04-29 at 10.58.34

Op abonnementsniveau

Bekijk het antwoord op de vraag "Wat is anti-passback en hoe schakel je anti-passback in op abonnementsniveau?" in deze video:

Hoe stel ik anti-passback in (abonnementsniveau)?

Of lees hier het antwoord:
Ga naar Abonnementen --> Abonnementen.

Screenshot 2020-04-14 at 11.26.05

Zoek het abonnement op waarbij je de anti-passback wil aanpassen, klik rechts op het tandwiel icoontje en vervolgens op Bewerken.

Screenshot 2020-04-29 at 11.03.02

Je komt in het scherm met de instellingen voor dit abonnement. In het blok Abonnementsinformatie kun je de anti-passback voor binnen- en buitenrijden aan- en uitzetten. Wanneer deze op overnemen staat betekent dit dat het abonnement de anti-passback instelling van de parkeerlocatie overneemt. Klik na het aanpassen rechtsboven op Opslaan

Screenshot 2020-04-29 at 11.04.07

Op gebruikerniveau

Bekijk het antwoord op de vraag "Wat is anti-passback en hoe schakel je anti-passback in op gebruikerniveau?" in deze video:

Hoe stel ik anti-passback in (gebruikersniveau)?

Of lees hier het antwoord:

Ga naar Medewerkers → Gebruikers.

medewerkers-gebruikers-3

Zoek de gebruiker op waarbij je de anti-passback wil aanpassen, klik rechts op het tandwiel icoontje en vervolgens op Bewerken.

Screenshot 2020-04-29 at 11.05.47

Je komt in het pop-up scherm waarin je de gebruikersinstellingen kunt aanpassen. Hier kun je de anti-passback voor binnen- en buitenrijden aan- en uitzetten. Wanneer deze op overnemen staat betekent dit dat de gebruiker de anti-passback instelling van de parkeerlocatie overneemt. Klik na het aanpassen onderin op Opslaan

Screenshot 2020-04-29 at 11.06.26