Wat is "eenmalig anti-passback negeren" en hoe stel je dit in?

Bekijk het antwoord op de vraag "Wat is eenmalig anti-passback negeren?" in deze video:

abp eenmalig negeren

Of lees hier het antwoord:

Wat is het

De anti-passback functionaliteit kent een instelling om eenmalig alles binnen het abonnement te accepteren.

In het geval van een storing kan de anti-passback instelling voor problemen zorgen voor parkeerders die tijdens een storing zijn in- of uitgereden. Om dit op te vangen kan het ‘Anti-Passback eenmalig negeren’ vinkje worden geactiveerd op locatieniveau, dan krijgen alle relevante abonnementhouders op deze locatie het vinkje "anti-passback eenmalig negeren". Dit vinkje betekent dat er bij de eerstvolgende parkeeractie (in of uit), er niet gecontroleerd zal worden op anti-passback. Dit vinkje wordt automatisch weer gedeactiveerd na de 1e in- of uitrijding.

Hetzelfde probleem kunnen nieuwe abonnementhouders hebben die bijvoorbeeld al geparkeerd stonden toen zij het abonnement in ontvangst namen. In dit soort gevallen kan het vinkje "anti-passback eenmalig negeren" op gebruikersniveau worden aangevinkt. Ook deze, wordt na de 1e in- of uitrijding automatisch gedeactiveerd.

Hoe schakel je dit in

Op locatieniveau

Bekijk het antwoord op de vraag "Hoe schakel je eenmalig APB negeren op locatieniveau in?" in deze video:

APB negeren locatieniveau

Of lees hier het antwoord:

Ga naar Parkeerlocaties → Parkeerlocaties.

Screenshot 2020-04-29 at 10.54.28

Zoek de locatie op waar je eenmalig gebruik wil inschakelen. Klik rechts op het tandwieltje en vervolgens op Bewerken.

Screenshot 2020-04-29 at 10.57.40

Je komt nu in het scherm waarin alle instellingen voor deze parkeerlocatie te vinden en aan te passen zijn. In het blok Anti-passback zie je onderaan een groene knop met "Inschakelen" erop en daarnaast een rode knop met "Uitschakelen". Door op deze knoppen te klikken kun je het eenmalig negeren in- of uitschakelen. Je keuze wordt automatisch opgeslagen. (Let op: dit kan enkele minuten duren).

Screenshot 2020-04-30 at 08.56.01

Op gebruikersniveau
Bekijk het antwoord op de vraag "Hoe schakel je eenmalig APB negeren op gebruikersniveau in?" in deze video:

APB negeren gebruikersniveau

Of lees hier het antwoord:

Ga naar Medewerkers → Gebruikers.

medewerkers-gebruikers-3

Zoek de gebruiker op waarvoor je eenmalig negeren wil inschakelen. Klik met de rechtermuisknop op de gebruiker en klik vervolgens op Bewerken.

Screenshot 2020-04-29 at 11.05.47

Er verschijnt een pop-up scherm waarin de instellingen voor deze gebruiker kunnen worden aangepast. Klik het vinkje Anti-passback eenmalig negeren bij in- of uitrijden aan om dit in te schakelen en klik vervolgens op opslaan. Zodra deze gebruiker, nadat je dit vinkje hebt aangezet, een keer in- of uitgereden is, zal het vinkje automatisch weer uitschakelen.

Screenshot 2020-04-30 at 09.03.01